24091977 Brat i sestra...
top of page

Brat i sestra...


Imam stariju sestru, moja žena mlađeg brata. Deda moj je imao petoro braće. Baba jednog brata i tri sestre. Danas ja imam sina i ćerku. Svi su na neki način isti, a u stvari različiti... Bez obzira što ih učim istim tehnikama «plivanja», vrednostima svakog «zaveslaja», šta smeju, a šta ne u «vodi» i van nje, potpuno im je različit svaki «skok» kako u plitko, tako i u duboko ... što je verovatno nekako i normalno!

Gledam ih, kako brzo rastu, trče zajedno, igraju se, plivaju...Naravno ima tu svega tokom dana: zadirkivanja, gurkanja kad god stignu...Ali ima i brige starijeg brata za sestrom, padne tu i po koji zagrljaj, poljubac u obraz. Od skora je moja ribica naučila da uzvrati poljubac, a ne samo da okrene obraz i čeka da ga dobije. Sreća je veća kada uz njega ispusti i zvuk «cmok» koji odjekne. Sinoć baš sedimo i čitamo priču... Ničim izazvanim, ona ustaje, uzima ajkulicu za ruku, poljubi ga u obraz, okrenu se ka meni, mahnu mi i odoše zajedno...

Ovakvi momenti roditeljstva su da se zastane i uzdahne, bude srećan... Za pamćenje su ovakve faze odrastanja brata i sestre (sestre i sestre, brarta i brata), kako bi kada dođe ona druga, smireno je izdržali, jer i ona je dobra na svoj način zbog nečega.

Da je drugačije, roditeljima bi bilo verovatno «dosadno» da je svaki dan mirna voda, bez talasa

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page