24091977 Blog gost: Sebastijan Higl
top of page

Blog gost: Sebastijan Higl

Sebastjan Higl, jedan je od najuspešnijih plivačkih trenera Srbije. Mnogobrojne uspehe, sjajne rezultate, ostvario je trenirajući vrhunske plivače kao što su: Nadja Higl, Velimir Stjepanović, Čaba Silađi… Zahvaljujući plivanju Sebastijan je proputovao skoro ceo svet. Za Swimming Dad kao #Blog gost, Higl nam je otkrio kada zavrti globus, na koje mesto bi se ponovo vratio i zašto, a koji kontinent tek treba da osvoji? Sebastijan je trenutno trener seniorske plivačke reprezentacije Srbije, kao i trener Plivačkog kluba Partizan iz Beograda. Ovog momenta u bazenu je sa Velimirom Stjepanovićem, koga priprema za Olimpisjke igre u Tokiju 2020.

Putovanje i plivanje doveli su te do....?

Doveli su me do mesta koje sigurno ne bih bio u mogućnosti da vidim da se nisam bavio ovim sportom, plivanjem.

Da li za tebe plivanje i putovanje imaju dodirnih tačaka, i kojih?

Zahvaljujući sportu, konkretno plivanju, i kao bivši plivač, a kasnije trener, proputovao sam veliki broj zemalja i uz sve obaveze koje su prisutne na takmičenjima/pripremama uspevao sam da osim bazena i hotela, upoznam i ostale znamenitosti gradova u kojima sam bio. Kako smo u vreme kada svi idu na odmor, mi išli na takmičenja ili pripreme, moja putovanja su uglavnom bila vezana za plivačku karijeru.

Kada zavrtiš globus, na koje mesto bi se ponovo vratio? Gde bi otišao, a nisi do sada bio?

Vratio bih se u Južnu Afriku, Cape Town, jer sam prošli put bio ograničen samo na dan ipo za obilazak grada koji je izabran za najlepši na svetu, ali ovoga puta sa porodicom. Što se tiče neosvojenih kontinenata ostala je jos Australija i voleo bih jednog dana, ako ne poslovno, onda sa porodicom da je posetim i obiđem našeg dobrog prijatelja i bivšeg plivača Đorđa Markovića koji tamo živi.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page