24091977 Punoletstvo
top of page

Punoletstvo


Kao da je bilo juče. Sećam se prvog zajedničkog zaveslaja, skoka u nepoznato. Bio je to čaroban trenutak, ali pun neizvesnosti, šta je sa one strane ivice. Nisam ni slutio, šta sve može doneti voda u koju smo uskočili... Dok sam trepnuo proletelo je 18 godina.


Od prvog momenta, zajedno smo učili koji su to elementi koji nedostaju našem stilu plivanja. Naravno, usavršavali smo koji je to ispravan način da se udahne vazduh tokom zaveslaja. Koliko tačno imamo zaveslaja i kako da usavršimo okret ka lepom uz snažan podvodni kick. Preplivali smo kilometre i kilometre slatke i slane vode. Da je bilo izazova, bilo je, jer nijedno odrastanje nije lako. Naišli bi i talasi, ”šibali” bi nas, ali smo hrabro plivali uvek ka našoj mirnoj luci. Kako je vreme prolazilo, tokom priprema sa ivice bazena za novi skok, bili smo sve sigurniji da smo u pravoj stazi, stazi favorita.

Danas smo ponovo uskočili zajedno u vodu, ronili, plivali, igrali se. Osećaj je bio još bolji, ispunjeniji nego pre 18 godina, jer su nas kraj ivice bazena čekali naša ajkulica i ribica.

Kako ste vi proslavili vaše punoletstvo?

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page