24091977 Blog gost: Velimir Stjepanović
top of page

Blog gost: Velimir Stjepanović

Velimir Stjepanović, dvostruki evropski šampion u plivanju u velikim i malim bazenima, dok se priprema u Srbiji za Olimpijske igre u Tokiju, za Swimming Dad kao #Blog gost, otkrio je da li više voli jutarnji ili večenji trening, do kada spava i šta sve stigne da uradi do 10 satiujutru?

Da li si jutarnji tip? Šta ti više prija jutarnji ili večernji trening?

Ne bih rekao da sam jutarnji tip, mada nikada nisam imao problem da ustanem rano. Ukoliko baš treba da se ustane rano, uvek mi je lakše ukoliko sebi zacrtam neki cilj koji želim što pre da ostvarim. Definitivno volim više večernji trening, tada se bolje osećam, i nekako sam spremniji.

Šta sve uradiš do 10 sati ujutru?

Dok sam trenirao u Dubaiju do 10h već sam otplivao dva sata i bio u teretani sat ipo vremena. Naravno, trebalo je poraniti i stići do bazena. Od kada sam ponovo u Srbiji, mnogo je lakše što se tiče jutarnje organizacije, i generalno trening mi traje od 9h do 11h.

Kada nemaš trening do koliko sati obično spavaš? Do kad si najduže spavao i koliko dugo u kontinuitetu?

Navikao sam da ustajem oko osam sati ujutru, bez obzira da li imam ili ne trening. Trening jedino nemam nedeljom ujutru, i tad može da se desi da ustanem u devet najkasnije. Samo mi se jednom desilo da spavam baš baš dugo. Tačnije, pre osam godina spavao sam 14 sati u kontinuitetu. Sada se ne sećam zašto, niti kako sam to izveo.

Da li spavaš na popodnevnom odmoru pre važnih trka?

Trudim se da spavam popodne pre trke, ali sam ponekad toliko uzbuđen da mi je teško da zaspim. Zato volim da se makar malo opustim gledajući neku smešnu seriju ili kroz vizualizaciju i duboko disanje. Veoma mi je bitno da se ”resetujem” fizički i psihički kako bi se spremio za neku popodnevnu trku.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page