24091977 Blog gost: Ivan Lenđer
top of page

Blog gost: Ivan Lenđer


Za Swimming Dad o strahu od vode i kako ga je prevazišao kao #Blog gost podelio je sa nama Ivan Lenđer, juniorski svetski i evropski prvak i rekorder na 50 i 100m delfin. Osvajač medalja sa Evropskog prvenstva u malim bazenima u Istanbulu i Mediteranskih igara u Italiji i Turskoj, kao i učesnik Olimpijskih igara 2008. i 2012.

Da li si ikada imao strah od vode? Kada sam imao 3-4 godine doživeo sam malu nezgodu na moru kada mi se gumeni čamac prevrnuo. Tada sam doživeo šok od koga sam dobio strah od vode.


Kako si ga prevazišao i koliko vremena je bilo potrebno? Strah od vode sam prevazišao tako što me je ujak, koji je sebe smatrao krivim, jer je on tada bio pored mene u moru, odveo na bazen kada sam imao 6 godina. Tada je trener koji je radio u vaterpolo klubu radio samnom obuku individualno. Trebalo mi je nekih godinu dana da prevaziđem strah i da pređem u veliki bazen.

Tvoja poruka onima koji imaju strah od vode? Odgovor bi pre svega uputio roditeljima jer su deca najčešći ti koji imaju strah, da decu ne teraju na silu u vodu nego da ih odvedu u školicu plivanja i da prepuste to profesionalcima. A što se tiče odraslih koji imaju strah, savetujem da odu na bazen, pogledaju trening, posavetuju se sa trenerima šta da urade da prevaziđu strah i da nikako ne gledaju to kao sramotu.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page