24091977 Blog gost: Stefan Šorak
top of page

Blog gost: Stefan Šorak


O čemu razmišlja dok pliva i da li mu prija tišina dok trenira, kao #Blog gost, za Swimming Dad rekao je Stefan Šorak, višestruki prvak Srbije i nacionalni rekoreder na duge staze, kao i osvajač medalja na Svetskim kupovima.


O čemu najčešće razmišljaš dok plivaš? Kao što si rekao da plivam na duge/srednje pruge pa imam dosta vremena za razmišljanje. Tokom treninga mi se stvarno svašta provlači kroz glavu, dosta zavisi i od treninga, koliko trening dozvoljava razmišljanje a da nije o plivanju. Dešava mi se da razmišljam o stvarima koje treba da odradim tokom tok dana, šta imam od obaveza, kako da se organizujem, s obzirom da jedemo jako puno, dosta vremena se provede i o planiranju hrane hahah. Postoje neke situacije dok se glupiramo ispod vode, šalimo se .....Pokušavamo da plivanje od zida do zida učinimo što zanimljivije. Naravno neki treninzi ne dozvoljavaju to i onda sam maksimalno fokusiran na to što radim, tehnika, podvodni, serije koje slede, kako rasporediti snagu i praćenje tempa.

Da li ti prija tišina pod vodom i kada si sam sa svojim mislima? Tišina može da prija, navikao sam nekako da budem prepušten svojim mislima, a i sport je takav da baš i nemamo neki izbor. Ali ponekad biti prepušten svojim mislima može da bude i dosta negativno, s obzirom da nekad misli mogu da odlutaju predaleko, nekad i negativne misli u slučaju da se loše osećam tokom treninga, ne odrađujem trening dobro.


Kako bodriš sebe kada naiđu krize u toku treninga ili trke? Što se tiče kriza tokom treninga ili takmićenja, uvek tražim neku vrstu motivacije koja bi mogla da mi pomogne. To može da bude trkanje sa nekim od drugova, fokus na neki deo tehnike koji mi tog treninga ide dobro, pa čak i neka vrsta nagrede koje ću da zaslužim u slučaju da odradim trening/trku dobro.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page