24091977 Fotografisanje dece u bazenu

Fotografisanje dece u bazenu

10 Jun 2019

Swimming Dad

Kada stigne beba, mama i tata dobiju «foto groznicu», koja mi se čini nikada ne prestaje.

Taj sam. Kao i većina roditelja pokušavam da uhvatim svaki dečiji momenat fotografijom kako u pesku, tako i u vodi. Novi korak, okret, osmeh, skok... Istina je stavrno kako brzo proleti to vreme od pelena do kupaćeg, prvog koraka, do prvog zaveslaja. Zato me svaka uspešna fotografija kraj bazena raduje i vraća u te čarobne trenutke.

Ovo je moje amaterskom iskustvo o slikanju i plivanju. Ovde nije reč o majstorima svog «zanata», sa profi foto opremom, već roditeljima, mama i tatama koji žele da sami zabeleže dečiji trenutak kraj bazena.

 

Slikanje i plivanje: 5 saveta iz SwimmingDad ugla:

Bebe u bazenu poziraju: Još na časovima bebi plivanja, počeo sam da beležim svaki «vodeni» trenutak mame, tate sa bebom. Kasnije sam nastavio da fotografišem i moju decu, kako kraj bazena, u bazenu, tako i pod vodom. Nebojte se bebe se neće zagrcnuti, niti nagutati vode ako zarone. Mogu vam reći da su one veoma zahvalne za saradnju i slikanje u vodi, posebno kada su site i naspavane. Tada je mnogo lakše zabeležiti trenutak odrastanja čak i u bazenu.

Naravno, fotografije pod vodom su uvek efektnije i zanimljivije, ne samo zbog bebinih grimasa, već i osmeha njihovih roditelja. Takve fotografije uvek izazovu puno emocija. Za njih vam stvarno nije potreban skup vodootporan fotoaparat. Do sada sve podvodne fotografije sa mojom decom sam napravio sa Nikon (waterproof 10m/33ft, shockproof 1.5m/5ft ful HD).

Animirajte decu u bazenu: Kako su sve deca sigurnija na nogama, i svesnija svega oko sebe, teško ih je pohvatati, uhvatiti željeni momenat fotoapartom ili telefonom. Posebno kada su u bazenu. Kako im zadržati pažnju? Ono što praktikujem sa mojom decom je da svaki put nešto osmislim da rade, igraju se, prave, ili improvizuju dok imaju neki rekvizit u rukama, ili na glavi. Kada im date glavnu ulogu u «filmu», tada je mnogo lakše sarađivati sa njima.