24091977 U trendu: svadba, žurka na bazenu

U trendu: svadba, žurka na bazenu

27 May 2019

Swimming Dad

Kako dolaze letnji, dani, sve više se organizacija svadbi, rođendana, tematskih žurki premešta iz zatvorenog prostora na fenomenalne doživljaje pod nebom, zvezdama. U poslednje vreme u trendu su bazeni i njihovo prijatno okruženje. Dobar provod je zagarantovan. Voda i njeno okruženje uvek daju pozitivne vibracije, pružaju harmoniju, mogućnost opuštanja.

Zato sam današnju opremu za bazen, sa mojim klincima, zamenio za leptir mašnu, belu košulju i šmizlinu haljinicu.

Međutim, ukoliko se upuštate u organizaciju događaja ili zajedno sa porodicom planirate da idete na neki «piknik» u blizni bazena (bez obzira da li je to bazen u vašem dvorištu ili u ovkiru nekog restorana, salaša), potrebno je naravno da uživate, ali i da budete svesni da nije sve zabava, da budete na oprezu, pogotovo kada su u pitanju deca. Raspitajte se o detaljima žurke kraj bazena.

Proverite da li bazen ima:

Ograda: Jedna jako bitna stvar! Da li ste videli da neki od bazena za svadbe, žurke ukoliko je bazen čak i «dekoracija», ograđen? Iskreno, do sada nisam primetio da su imali adekvatnu ogradu. Čast izuzecima. E sada, zamislite decu koja trče oko bazena, igraju se dok glasna muzika svira. U toj gužvi, buci, teško da bi iko primetio da se nešto desi, nekom pozli, sklizne, upadne u bazen. Umesto da bude provod za pamćenje, žurka se može pretvoriti u tragediju. Ili samo mali montažni bazeni dovoljni su za fatalan ishod.

Konkretno, šta se desilo na dečijem rođendanu. Dok su roditelji roštiljali na samo par metara od njih u malom bazenu na naduvavanje desila se tragedija dvogodišnjeg deteta koje se utopilo u jedva nešto više od 30cm vode… Ukoliko ograde nema oko bazena, pa čak iako je prisutna, ne ostavljajte vaše dete bez nadzora.

Spasilac: Da li svaki kućni bazen treba da ima spasioca? Ne, ali kada su u pitanju događaji na kojima je prisutno više ljudi, dece, kako bi svi bili opušteniji i stvarno se proveli, poželjno je da za tih par sati angažujete profesionalnog spasioca, ili eventualno angažujete nekog od prijatelja koji ima licencu za Spasioca na bazenu, položen ne stariji od dve godine. To isto važi i za «ukrasne» bazene oko kojih se organizuje venčanje, neophodno je da uvek postoji supervizor čije će pogled biti fokusiran na bazen. Jer život nema cenu. Dovoljan je samo trenutak nepažnje da dođe do večne žalosti.