24091977
top of page
1 Korice.jpg

660,00
RSD

Swimming Dad:

Priča u stihovima sa

ivice bazena

Jakov i Petra
BEZBEDNO plivaju

Bezbedno kupanje i plivanje - šta svako dete treba da zna?

Autor: Vladimir Anušić
+ Post Express
2 JiP drze S7.jpg

 

Slikovnica “Jakov i Petra
BEZBEDNO plivaju ” JESTE?

„Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju” je edukativna slikovnica za decu pisana u stihu o tome šta svako dete treba da zna, kada krene na plivanje sa drugarima na otvorene vode: reku, jezero, more!  

 

Priča u stihovima sa „ivice bazena” (jedina u Srbiji, EX YU), namenjena je deci, (ne) plivačima od 2 do 6 godina, koja im pomaže da budu spremniji za igru na najvećem igralištu na svetu – vodi! Jer, prevencija i bezbednost dece, u i oko vode, najbitniji su od najmanjeg dečijeg uzrasta. 

Slikovnica je VAŽNA zato što svaka prevencija, edukacija roditelja, dece, čitave familije o bezbednosti u vodi i oko vode potencijalno može spasiti nekome život!

  • Slikovnica je kreirana  da na zanimljiv, zabavan način upozna i podseti decu, ali i roditelje o PRAVILIMA PONAŠANJA, jer svako kupalište može biti i najopasnije ukoliko kupači ne poštuju njegov „kućni red“.

  • Nudi REŠENJE za lakše upoznavanje dece sa potencijalno opasnim situacijama kraj vode, usvajanjem pravila ponašanja i konceptom bezbednosti, bez napuštanja zone sigurnosti.

Slikovnica je na neki način PREVENCIJA od neželjenih povreda koje se dešavaju prilikom kupanja i plivanja na otvorenim vodama: reci, jezeru, moru i to kod najmlađe dece samo zato što se ne pridržavaju osnovnih bezbednosnih pravila ponašanja u vodi i kraj nje.

Šta možete OČEKIVATI od slikovnice „Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju?

 

Bezbednost dece u vodi je prioritet!

„Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju” je aktivna dečija knjiga u slikama, stihovima (na 24 strana), sa pitanjima i zanimljivim podacima o bezbednom plivanju, osnovnim pravilima ponašanja u i oko vode – reke, jezera, mora. Na svakoj strani slikovnice deca se susreću sa novim stihom, saznanjem koliko neke situacije mogu biti opasne u i oko vode. Ali i savetom Zlatne ribice koja decu, ali i roditelje dodatno edukuje, podseća: Šta svako dete treba da zna o bezbednom kupanju, plivanju?

5 J ljubi Petru.jpg

Na kraju slikovnice je jedanaest pitanja, koja decu podsećaju šta se sme, a šta ne u i oko vode. 

Na koja pitanja slikovnica daje ODGOVORE? 

Brat i sestra, ne viši od metra, od rođenja BEZBEDNO PLIVAJU. Pre nego što su prohodali njih dvoje su zaplivali. Danas plivači od malena, uz Tatu za plivanje pokušaće deci u stihu da daju odgovor: Koja su osnovna pravila BEZBEDNOG kupanja i plivanja. Šta svako dete treba da zna kada krene sa drugarima na reku, jezero, more? 
 

6 Jakov i petra čitaju .jpg
8 JiP unutrasnja.png

S druge strane Zlatna ribica otkriće deci: Da li je isto plivati u bazenu ili u reci, jezeru i moru? Koje su osnovne spasilačke veštine? Da li su deca spasioci? Kako pomoći drugaru koji je u vodi u nevolji? Čime je obeležen deo vode gde sme da se pliva? Da li je bezbedno da se gnjura u mutnoj vodi, a da li je poželjno plivanje kada je nevreme? Koliko su mišići, šlauf, gumena lopta, dušek bezbedni za plivanje?

Za KOGA je slikovnica?

      Da, da, i za vas je: 

 

  • Decu koja prvi put plivaju, kupaju se na otvorenim vodama: reci, jezeru, moru

  • Za plivače da se podsete koje su to situacije u i oko vode, koje nepoštovanjem osnovnih pravila kupališta mogu dovesti do neželjenog ishoda

  • Roditelje čije dete je krenulo na plivanje sa drugarima na otvorene vode

  • Ali je i za tetke, ujne, stričeve, bake, deke… koji decu od najranije uzrasta uvode u svet čitanja i bezbednog plivanja. 

9 Za koga je slikovnica.png

RECENZIJA

10 Recenzenti.jpg

“Smatram da je jedna ovakva slikovnica od esencijalnog značaja kako za decu tako i za njihove roditelje, kako bi svi oni na jednostavan i zanimljiv način naučili osnovna pravila neophodna za bezbedan boravak pored vode. Voleo bih da vidim na nivou cele zemlje nešto slično da je istaknuto na svim javnim kupalištima, jer sam uveren da bi u velikoj meri to uticalo na svest roditelja da decu od malih nogu nauče kako bezbedno da uživaju u čarima vode.”

Silađi Čaba

Osvajač medalja sa svetskih i evropskih

plivačkih prvenstava, četvorostruki olimpijac Srbije 

''Pre svega veoma poučna slikovnica kako za decu tako i za roditelje. Sjajan način da se deci na jedan zanimljiv način približi ova tema za koju smatramo da je veoma važna.  Nadamo se da će slikovnica doći u ruke svakog roditelja, jer apsolutno svako treba da je ima i upozna svoje dete sa njom! Mi volimo da kažemo - Mera prevencije pre intervencije! Naučite svoje dete da bude bezbedno i da čuva sebe i sve oko sebe.''
 
          USVS - Udruženje Spasilaca na vodi Srbije

 

Recenzija 11.jpg
14 a Vlada sam.jpg

KO je Vladimir Anušić – Swimming Dad?

U vodi sam oduvek.

Plivanje kao i pisanje, čitanje, za mene su osnovna kultura življenja.

Više od dve decenije sam u svetu sporta, plivanja, i radu sa decom svih uzrasta, počevši od beba, tinejdžera, studenata, vrhunskih plivača. Imam iskustvo sa veteranima, kao i sa decom sa posebnim potrebama.

Verujem da svi mi učimo ceo život, i baš zato, želja mi je da iskustvo i znanje podelim i na ovaj način, uz slikovnicu “Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju”, koja je pred vama. Priču u stihovima sa ivice bazena.

Šesta u nizu od sedam slikovnica koje su za sada u planu.

          Više o meni: LinkedIn profilu

11 Vlada i dec .jpg
SwimDadPotpisCrveni_edited.png
+ Post Express

660,00
RSD

12 korice cele 2023-05-11 at 7.44.01 AM.jpg

Slikovnice od istog autora

1 Naslovna KORICE_5475.jpg
1 naslovne korice .jpg
13 sve slikovnice .jpg
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
SD BELI.png

@2022 Swimming Dad

bottom of page