24091977
top of page

Plivanje kao novogodišnja, porodična želja


Da li plivanje imate na listi novogodišnjih želja? Ukoliko nemate, dodajte i plivanje. Zašto? Zato što plivanje deci i porodici pruža sreću i zdravo utočište od današnje svakodnevnice. Vraća osmeh na lice, spaja i obnavlja.

Zašto plivanje da bude na vašoj listi porodičnih, novogodišnjih želja?

 • Plivanje porodici popravlja nedeljno raspoloženje.

 • Roditelji, plivanje je vaš najbolji prijatelj u dečijem odrastanju.

 • Plivanje decu i roditelje čini sigurnijim. Familiju srećnijom.

 • Plivanje „hrani“ porodicu znanjem, veštinama koje pokreću ne samo um, telo, već i srce.

 • Plivanje je životna veština, koja može spasiti život vašem detetu.

 • Deca koja redovno plivaju nisu prijatelj sa depresijom, stresom, niti imaju osećaj gubitka tla pod nogama.

Sve to me pokreće da svaki dan uskočim u bazen i učim decu najlepšoj veštini za život, jer plivanje decu i roditelje ohrabruje i priprema za bolje sutra.

Postali su roditelji. Dobili su unuke. Žele da imaju bazen u dvorištu. Planiraju more. Šalju decu na kampovanje. Najmlađii od braće, hoće da vozi kajak, a najstariji planira pecanje sa dedom. Tetka obećava deci vodeni park. Uja pravi čamac za uživanje. Kumovi su najavili vikend za decu kraj reke. Najbolji drugari se dogovaraju za planinarenje i krstarenje. Kako bi se deca bezbedno igrala na navjećem „igralištu“ na svetu VODI, neophodno je da znaju da PLIVAJU! Zato su svi oni, bez razmišljanja, stavili PLIVANJE na listu novogodišnjih želja!

Plivanje je i moja novogodišnja želja… A to je da roditelji shvate da plivanje nije samo zabava tokom letnjih meseci, već važna životna veština koju svako dete treba da savlada. Ukoliko plivanje uključite u porodičnu listu želja, umanjićete roditeljske strahove i nedoumice u vezi sa plivanjem od najranijeg uzrasta. Jer hteli mi to ili ne, svako od nas svojim primerom o zdravom načinu života utiče na decu, okruženje.

Da li plivanje porodicu može da usreći?

 • Plivanje je pravi eliksir porodične svakodnevice. Osvežava i daje energiju.

 • Da, plivanje obnavlja sve ćelije i zapušene „pore" porodice.

 • Rasteruje nedeljnu „maglu" u glavi i „paučinu“ pred očima.

 • Vraća sjaj očima, i boju porodičnom licu.

 • Plivanje pruža deci i roditeljima pregršt pozitivne emocije.

 • Verovali ili ne, ali plivanje ima moć da uveseljava i zasmejava decu i celu porodicu.

Plivanje ima snagu da poboljša život deci, porodici, od najranijeg uzrasta!

Ako mu dozvolimo, plivanje može da ima posebnu ulogu u životu svakog dečaka, devojčice i njihove porodice. To je ono „virtuelno bojište” i prilika da se raste, savlađujući najrazličitije discipline koje im voda i plivanje pružaju, ali imogućnost da se povežu sa životnim vrednostima koje sa sobom nosi kako porodica, tako i društvo u i kraj vode. Jer deci su potrebni koreni, ali i krila. Plivanje im ih daje. Jake korene dobijaju od snažnog povezivanja sa vodom od najranijeg uzrasta, dok im „krila” stasaju kroz širenje vidika, učenje uz sigurnu osobu koja ih upoznaje sa vodenim svetom!

Deca koja plivaju su srećna i bezbednija.


Kako plivanje može da pomogne roditeljima, mami i tati?


Voda je ta koja sve pamti, ali i obnavlja.

Verujte mi, plivanje pomaže da ne odustanete od roditeljskog alpinizma, i kada je najstrmija etapa na vidiku, samim tim ni od sebe. Plivanje roditeljima daje šansu da uspore sa svim obavezama i provedu kvalitetno vreme sa porodicom, decom.

Plivanje mi je olakšalo roditeljstvo na taj način, što sam shvatio da ukoliko ostanem bez daha, jednostavno to prihvatim, promenim tehniku plivanja, odmorim se na leđnom i nastavim tempom koji taj dan diktira.

Sport, plivanje je taj koji je uvek bio najbolji „roditelj” deci, a veliki prijatelj svakoj mami i tati, celoj porodici! Deca zaslužuju da budemo bolji roditelji danas, više nego juče. Zato, dodajte plivanje na listu novogodišnjih, porodičnih želja.

Život je lepši kada plivate!

Comments


Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page