24091977 Da li bebi plivanje priprema devojčice za umetničko plivanje?

Da li bebi plivanje priprema devojčice za umetničko plivanje?

13 May 2019

Swimming Dad

Koji je to sport idelan za moju devojčicu? Plivanje i gimnastika su uvek pravi izbor za svaku devojčicu kao osnova za dalji razvoj. Međutim u nekom momentu odrastanja devojčice požele da budu balerine. Ples i okret uz muziku ih opčine, ali i roze haljinica. Ukoliko se tome doda vodeno okruženje čarolija je veća, a “podvodna balerina“ okretnija i sjajnija. Moja već sa dve godine danima pleše oko bazena!

Na koji način plivanje priprema devojčice za umetničko plivanje? Iako je veoma ženstven i na oko lagan ovaj sport je i veoma zahtevan. Da bi vas “podvodna balerina“ ostavila bez daha dok je gledate kako pleše potrebo je da poznaje odlično plivačke tehnike, da ima izvanredan osećaj za vodu, bude fleksibilna, da ima snagu za svaki pokret, okret, kao i osećaj za ritam i prostor. Na sve to ih i plivanje priprema od prvog časa.

Plivanje devojčicama olakšava da uđu u svet umetničkog plivanja i postanu “podvodne balerine“. Ovo su samo neki od elemenata koji povezuju plivanje i sinhrono još kroz časove bebi plivanja:

  • Plutanje sa zaveslajem: Od najranijeg uzrasta plivanje vašu devojčicu priprema za umetničko plivanje. Deca već od šest meseci na časovima bebi plivanja uče da se održavaju na vodi, leže na leđima bez straha. Ovakvi elementi se čak koriste i kod učenja samospašavanja kod beba i mlađe dece. Održavanje na vodi ili plutanje sa zaveslajimma je bitan element kasnije za sinhrono plivanje.

  • Muzika i ritam: Elemente plivanja, “gimnastike” i plesa još od bebi časova povezuje muzika i dobar ritam. Aktivnost beba uz muzičko iskustvo u vodi stimuliše dodatno njihov razvoj. “Učenje“ plivanja po savremenim metodama uz pesmu i dobar ritam preporučuje se u prvoj godini ili između druge i treće godine života. Ritam (ruku i nogu) u kasnijem uzrastu deci tokom savladavanja tehnike plivanja može samo pomoći. Na taj način, vaše “podvodne balerine” biće spremne kada dođe vreme za ozbiljan podvodni ples. Jer, niz ritmički povezanih plivačkih pokreta i figura u vodi usavršavaju se tokom umetničkog plivanja. Naravno u ritmu prateće muzike.