24091977 10 razloga: Zašto žene treba više da plivaju?

10 razloga: Zašto žene treba više da plivaju?

13 Jan 2019

Swimming Dad

Kako savremena žena da integriše plivanje u svoj život? Zašto žene treba više da plivaju? Zašto je plivanje dobro za mame? O ovim pitanjima treba da govorimo što češće, kako bi nam mame, sestre, žene, tetke, ujne, strine, komšinice, koleginice bile što zadovoljnije, zdravije!

 

Zato da ponovimo još jednom...

Da li žene, majke, «kraljice» danas imaju vremena za sebe, a kamoli još i za plivanje? Ili se utrkuju sve više sa mnogobrojnim «to do listama», koje same sebi nametnu od sumraka do svitanja.

Znam, imate uvek spreman neki izgovor: umorna sam; bole me leđa; decu treba pokupiti iz škole, odvesti od tačke A do tačke B; imam zakazano kod frizera, manikira; sutra rano je bitan sastanak sa klijentom; ko će ručak za sutra spremiti; jedva čekam da legnem, a ne još i da plivam; bojim se duboke vode; ne znam da plivam, pa me je sramota sa 30 da uopšte krenem na časove plivanja; hladno mi je, a još pada kiša, auuu napolju je sneg; trudna sam; ko će bebu da čuva; mali mi je kupaći, a nemam nov; bazen mi nije blizu, kola su kod brata, ne ide mi se gradskim prevozom...

Čekaj malo «ženo, majko, kraljico», stani, udahni.

 

Zaboravi na svaki izgovor i počni da plivaš već danas.

 

Zašto?

  • Zato što je plivanje kao i pisanje, čitanje, osnovna kultura življenja!

  • Zato što vi htele to ili ne, vašim primerom o zdravom načinu života utičete na decu, okruženje

  •  Zato što ćete biti odmornije, svežije, raspoloženije za sebe, a onda i za sve oko vas...

  • Volećete više sebe, a i mi vas!