24091977 Odricanje: Šta budući vrhunski plivač i roditelj treba da znaju

Odricanje: Šta budući vrhunski plivač i roditelj treba da znaju

2 Dec 2018

Swimming Dad

Ukoliko donesete odluku da vaše dete vrlo rano, ali i vi budete deo profesionalnog sporta, vrhunskog plivanja, budite svesni svih benefita, ali i odricanja! Odricanja cele porodice. Vaše dete neće imati «klasično» detinjstvo kao većina njegovih vršnjaka, jer da bi plivao na visokom nivou, vrlo rano mora ozbiljno da pristupi svemu.

Pre svake odluke da zakoračite u svet vrhusnkog sporta, preispitajte sebe i svoje dete da li ste zajedno spremni da se «odreknete» nekih momenata u detinjstvu, kojih se većina vrhunskih sportista i njihovih porodica odriču:

 

1. Letnji raspust: Dok najbolji drugari leto provode zajedno igrajući se, putujući, vrhunski plivači i tokom raspusta treniraju. Često su pripreme kao i velika takmičenja baš tokom leta, tako da nema odmora, naravno ukoliko si stvarno odlučio da postaneš profesionalac. Da li ste spremni za ovu vrstu dinamike?

2. Rođendan, proslava: Često svoj rođendan nećete proslaviti sa najboljim drugarima, braćom, već negde možda «sami» na terenu, bazenu, hotelu dok se pripremate za megdan... Dešavaće se da je baš danas rođendan vašoj najboljoj durgarici, žurka, a vi morate da budete na treningu na drugom kraju grada, zemlje, planete. Vrhunski plivač, od ranih dana mora da bude posvećen, motivisan i uporan. Da li ste spremni za ovu vrstu odricanja?

3. Praznici: Kada se približavaju praznici svi su u nekoj euforiji. Planiraju kako i gde će da dočekaju Novu godinu, kod koje babe će se ići na Uskršnji ručak, da li je mama za Božić spremila moj omiljeni kolač... Baš kada su porodični praznici, desiće se da ste negde daleko u avionu... Da li ste spremni za ovu vrstu odricanja?

4. Koncert omiljenog benda: Za nedelju dana u gradu gostuje tvoj omiljeni bend, a ti baš imaš tada evropski ili svetski kup! Naravno da ćeš morati da propustiš koncert i dobru žurku sa ekipom. Da li ste spremni za ovu vrstu odricanja?