24091977 Naočare za plivanje: 5 grešaka prilikom stavljanja

Naočare za plivanje: 5 grešaka prilikom stavljanja

12 Nov 2018

Swimming Dad

Naočare za plivanje su gotovo nezaobilazni plivački rekvizit. Mada ih deca stalno gube, ili zaborave da ih ponesu na trening, ali zato kada ih imaju sa sobom, ukoliko im trener ili stariji plivač ne stavi, onda uglavnom naočare za plivanje stave na pogrešan način. Slična priča kao i sa kapama za plivanje.

 

Zato iako su naočare za pilvanje jednostavnog dizajna i prilagođene uzrastu, kao i da li se koriste u profesionalnu svrhu ili za rekreaciju, uglavnom kod dece viđamo različite «stilove» nošenja.

5 pogrešnih načina stavljanja naočara za plivanje:

 

1. Spadalo: Deca često gumu plivačkih naočara stave skroz nisko na vrat, kao da će im svakog trenutka spasti.

 

2. Zauške: Sličan stil nošenja naočara je kao i kod plivačkih kapica. Jednostavno deca stave gumu preko ušiju da ih skroz oklempave, kao da su dobili zauške. Ponekad se zapitam kako ih ne bole uši kada tako stoje.

3. Štrafta: Kompletnu gumu plivačkih naočara stave po sredini ušiju. Pa još ukoliko su jako zategnute na kraju časa možete videti štraftu po srediti ušiju.

4. Everest: Kada gumu od naočara stave na vrh glave, kao da osvajaju vrh ledenog brega ili Everest

5. Naopaki: Ima i onih plivača koji naočare postave sasvim «ispravno», ali samo «malo» su ih okrenuli. Stavili ih skroz naopačke, što najlakše možete zaključiti videvši logo koji stoji naopako.

Kako pravilno staviti naočare za plivanje? Kada ih stavljate, prvo ih stavite na oči, a zatim gumu rukama naležete na glavu, ali iznad ušiju. Guma bi trebalo da ide po sredini, gde je najšira tačka polukruga glave. Uglavnom svake plivačke naočare imaju na gumi i na sredini naočara znak ili ime brenda, koji treba da bude na pravom mestu, tj. da može jednostavno da se pročita.