24091977 Kapa za plivanje: 5 grešaka prilikom stavljanja

Kapa za plivanje: 5 grešaka prilikom stavljanja

4 Nov 2018

Swimming Dad

 

Ko zna da stavi kapu za plivanje? Na to pitanje, odgovor od mojih «malih» plivača uz veliki osmeh, dok su svi digli ruke i u glas viknuli: ja ja ja ja ... i sa ponosom mi pokazivali. Ponovio sam pitanje: Da li znate da stavite pravilno kapu za plivanje? Na taj odgovor nastao je tajac, po koja stidljiva ruka je rekla: da ja znam... Dok su se ostali međusobno zgledali, o čemu to pričam.

 

Često se dešava da pred sam čas plivanja, deca žure da stave kapu za plivanje, pa ni ne gledaju šta je, šta nazad ili kasne, pa im roditelji tek tako samo navuku da bi je imali na glavi... Ima i onih koji stavljaju konstantno pogrešno kapu za plivanje, ubeđeni da je to pravi način. Retko ko ih zaustavi i pokaže im kako treba ispravno staviti.

 

Plivačke kape su vrlo jednostavnog dizajna, ali ukoliko ih stavite u brzini, možete se «maskirati» umesto u plivača u: klempu, kuvara, Napoelona ili gusara, šeširdžiju, čak i sanjara. Verovatno postoji još koji «stil» stavljanja kape za plivanje, ali ovi su trenutno u modi! 

 

5 pogrešnih načina stavljanja kape za plivanje:

 

1. Klempa: Ukoliko želite da budete «klempa» dok plivate, onda kapu za plivanje navučete tako da vam uši oklempavi. Ne shvatam samo kako nekom dok pliva ne smeta da mu uši budu stisnute u neprirodnom položaju ili kako deca vole da kažu «majmunče» stilu. Ukoliko ih prekrijete kapom, budite bez brige i dalje ćete sve čuti šta vam trener priča.

2. Napoleon ili gusar: Često deca ili roditelji, stave kapu za plivanje na taj način da šav (koji je po sredini kape) bude popreko umesto po dužini. Tada u bazenu možete videti Napoleona ili gusara kako plivaju kraul ili leđno... Vrlo zanimljiv prizor, ali pogrešan način stavljanja kape