24091977
top of page

Blog gost: Đorđe Marković


Đorđe Marković, učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012. na 400 metara slobodno, za Swimming Dad kao #Blog gost, otkriva nam koliko mu život prija na moru i koji je to adrenalinski vodeni sport koji ga privlači. Đorđe je nekadašnji srpski rekorder na 200 i 400 metara slobodnom tehnikom, učesnik evropskih i svetskih prvenstava pod zastavom Srbije. Nakon OI u Londonu «oprostio» se od profesionalnog plivanja. Trenutno živi i radi u Australiji.

Kada odeš na letovanje, da li pre izabereš more ili bazen za opuštanje?

Iskreno, posle aktivnog plivanja trebalo mi je dosta vremena da naučim da se stvarno opuštam, odmaram u vodi, bez obzira da li je to more ili neki dobar bazen uz more. Verujem da je to zbog toga što me je voda ranije, dok sam bio aktivan plivač, uglavnom asocirala na rad i treninge.

Da li te “adrenalinski” vodeni sportovi privlače, da li si neke probao?

Vodeni sportovi su me uvek privlačili, pogotovu surfovanje. Međutim, još kao mali imao sam loše iskustvo sa talasima. Danas, to me ne sprečava da i dalje surfujem, samo što sam veoma oprezan sa talasima.

Da li po tebi živeti u gradu na moru predstavlja prednost u odnosu na druge ili manu?

Slobodno mogu reći da je život u gradu na moru veoma privlačan. Stim da trenutno živim i radim u Sidneju, sunce, voda i miris mora utiču na mene veoma smirujuće, pogotovo nakon napornog radnog dana. Prednost grada na moru, naravno je taj da uvek mogu da skoknem do plaže. Zato vikendom obožavam da sam uz more. Plaža je idelno mesto za mene da se vidim sa prijateljima, opustim, uživam u svakom smislu, aktivno ili samo jednostavno šetnjom uz obalu.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page