24091977
top of page

Blog gost: Maya Cvejić


Nakon preseljenja iz Australije za UAE, a s obzirom na to da nakon rođenja svog četvrtog deteta nije uspela da pronađe pouzdane i profesionalne instruktore plivanja za svoju decu, Maya Cvejić je odlučila da započne svoju Waves priču. Od 2011. godine pa do sada, ona je deo tima koji broji 10 trenera i pomoćnog osoblja koje zajedno obučavaju preko 500 dece nedeljno, da vole i uživaju u plivanju. Za Swimming Dad kao #Blog gost, Maya nam otrkiva, da li je teško pronaći pravog trenera za plivanje i kako se ona sa tim nosi iz ugla roditelja i poslodavca.

Da li je danas teško pronaći dobrog instruktora plivanja (iz uloge roditelja i menadžera)?

Odlučila sam se da osnujem Waves Swim Academy zato što nisam uspela da pronađem pouzdane i iskusne trenere za svoju decu, posebno kada su bila mlađa i počela da uče da plivaju. Primetila sam da u mnogim plivačkim klubovima zapošljavaju ljude koji imaju svakakve plivačke kvalifikacije, bez obzira na njihove stavove ili iskustvo u ovom veoma važnom poslu. Zato sam odlučila da zasnujem svoju kompaniju i zaposlim ljude koji ne samo da imaju prave kvalifikacije i iskustvo, već i pravi stav i strast prema poslu trenera i radu sa decom. Kao menadžeru i vlasniku, nije mi lako da pronađem odlične instruktore, ali je važno da kada ih nađem da im omogućim da se profesionalno razvijaju i da na taj način ostanu uz mene.

Po tvom mišljenju, koji je najvažniji aspekt pri biranju trenera plivanja?

Za mlađe i plivače početnike, to su definitivno veštine komunikacije, ispravan stav, ličnost, energija i strast prema radu sa decom. Svako može da nauči veštine neophodne za učenje osnovnih plivačkih veština, ali ako nemaju pravi stav, onda deca neće želeti da rade sa takvim trenerima. Za napredni i takmičarski nivo plivanja, sve prethodno navedene lične osobine su takođe neophodne, ali i godine profesionalnog iskustva, prethodna postignuća, kao i poznavanje psihologije koja je važna kako bi se tim motivisao i unapređivao. Trener bi trebalo da razvija svakog svog plivača, da unapređuje njegovu/njenu tehniku plivanja, i da zna kako da ih na najbolji način motiviše. Psihologija igra važnu ulogu u trenerskom poslu pri radu sa naprednim plivačima.

Da li reputacija kluba zavisi od kvaliteta njegovog trenerskog tima?

Definitivno! Ni jedan klub ne može dugo da opstane ako kvalitet trenera nije dobar. Reputacija kluba se može izgraditi ili biti dovedena u pitanje zbog komentara klijenata, te je zato veoma važno da imate stabilan i odličan tim koji predstavlja vaš klub. U Waves Swim Academy mi uvek obraćamo posebnu pažnju na naš ceo tim, od prve osobe koju vidite kada prođete kroz vrata kluba, do naših trenera i menadžmenta kluba koji brinu o našim plivačima i roditeljima.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page