24091977 Blog gost: Čaba Silađi
top of page

Blog gost: Čaba Silađi


O tome koliko ga voda čini sigurnim kao #Blog gost, za Swimming Dad podelio je Čaba Silađi, osvajač medalja na Evropskom prvenstvu u Instanbulu, na Mediteranskim igrama u Italiji i Turskoj, kao i na Univerzijadama u Kini i Srbiji. Juniorski, evropski prvak i svetski juniorski vicešampion na 50 i 100m prsno. Učesnik na Olimpijskim igrama 2012. I 2016.

Da li se osećaš sigurnije u vodi ili na “suvom”?

U vodi sam tačno 20 godina, otprilike 300 dana godišnje, nekad i po pet sati dnevno, to mi uliva veliku dozu sigurnosti. I mogu slobodno reći da se u nekim situacijama na suvom (npr. sa loptom) osećam nesigurnije nego u vodi.


Da li si se nekada osetio nesigurno u vodi? Ako jesi kada? Jesam naravno na početku, kad sam počinjao da učim da plivam. Bio sam ubedljivo najgori u grupi. Tonuo sam sa daskicom i mnogo sam plakao. Ali nisam odustao. Postao sam vremenom sve sigurniji u sebe.

Da li su osobe koje znaju da plivaju uvek sigurne u vodi? Smatram da smo svi mi plivači 100% sigurni u vodi. Ipak kad se nađemo negde gde ne vidimo dno postoje određeni rizici. Ja volim i reke i često plivam u njima, ali već mora ne volim toliko. I zbog slane vode, a i zbog raznih stvorenja u njoj.

Najčitaniji tekstovi
Poslednji tekstovi
Arhiva
Pronađi po tagovima
bottom of page